Telafide Ben de Varım Programı Usul ve Esasları

18.06.2021
1.337

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı yaz aylarını ve 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı tamamını kapsayacak şekilde telafi programı uygulanacaktır.

Söz konusu telafi programları temel eğitim, ortaöğretim ve özel eğitim kapsamındaki öğrenciler için hazırlanacaktır.

Yaz Tatili Telafi programları Bakanlığımızın “telafidebendevarim.meb.gov.tr” adresi üzerinden giriş yapılarak planlanacak ve ilgili silsileye göre onaylanarak iller bazında yayınlanacaktır. Bu platforma tüm okul yöneticileri ve öğretmenler tanımlanmış durumdadır.

Bu çerçevede 15 Haziran 2021 tarihine kadar tüm iller hazırlıklarını tamamlayacak,

21 Haziran 2021 tarihine kadar telafi programı girişleri tamamlanacak,

21-28 Haziran 2021 tarihleri arasında öğretmen başvuruları tamamlanacak,

02 Temmuz 2021 tarihine kadar öğrenci başvuruları tamamlanacak ve

05 Temmuz 2021 tarihi itibariyle yaz tatili telafi programı başlatılacaktır.

1. Yaz Telafi Programı öğretmenler tarafından gönüllü uygulanacak ve öğrenciler tarafından gönüllü olarak katılım sağlanacaktır.

2. Program okul temelli sanatsal, sportif ve kültürel anlamda etkinliklerden oluşacak ve görev alan öğretmenlere (kurs açma kapsamında değerlendirilecek) haftada 30 saate kadar ek ders ücreti ödenecektir. Bu nedenle söz konusu etkinlikler planlanırken, Bakanlığımız Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının branşına göre öğretmenlerin açabileceği kurslara yönelik kararları esas alınacaktır.

3. Etkinlikler üç aşamada planlanacaktır; ilk olarak okullar tarafından, okul yönetimi ve zümre öğretmenleri tarafından ihtiyaç duyulan telafi eğitimine yönelik, okulun imkanları dahilinde gerçekleştirilecek bir telafi programı etkinlikleri planlanacaktır. İkinci olarak ilçeler tarafından ilçe geneli telafi programı etkinlikleri planlanacaktır. Son olarak da il tarafından il geneli yapılacak etkinlikler için telafi programı hazırlanacak ve sırasıyla okul, ilçe ve il onayları verilecektir.

4. Telafi programları planlanırken programın konusuna uygun diğer bakanlıklardan ve ilgili belediyelerden destek alınacaktır.

5. Telafi programları “Eğitim Faaliyetleri” ve “Etkinlikler” olmak üzere iki başlık altında hazırlanacaktır.

6. Etkinlikler en az 12 öğrenciyle başlatılabilecek, özel eğitim kurumlarında ise öğrencilerin engel durumuna göre ilgili mevzuatına göre etkinliklere katılacak asgari öğrenci sayısı belirlenecektir.

7. Yapılacak etkinlikler net olarak tespit edilecektir. (Etkinliğin yeri, zamanı, süresi-kaç saat olacağı gibi)

8. Planlanan telafi etkinliğine birden fazla öğretmen başvurabilecektir.

9. Her etkinlik için mutlaka KURS DERS PROGRAMI hazırlanacaktır.

10. Etkinlikler için ilgili okulda öğretmen başvurusu olmazsa, E-Devlet üzerinden ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılabilecektir. Ayrıca Halk Eğitimi Merkezlerinde açılacak kurslardan (13 yaş üzeri öğrenciler için) yararlanılabilecektir.

11. Diğer bakanlıkların illerdeki birimleri aracılığı ile de telafi etkinliği planlanabilecektir. Böyle bir durumda eğer ki etkinliği paydaş bakanlığın kendi eğitim personeli veriyorsa, ücreti o bakanlık tarafından ödenecektir.

12. Etkinlikler başladıktan sonra da talep olması halinde yeni etkinlik programları hazırlanıp, öğretmen ve öğrenci başvuruları alınabilecektir.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Telafi Programı

1. Ders yılının tamamını kapsayacak şekilde telafi programı uygulanacaktır.

2. Öğretmen ilgili yılın ders programını uygulamadan önce, bir önceki yılın kritik kazanımlarını verecek ve sonrasında mevcut yılın kazanımlarını vermeye devam edecektir.

3. Telafi programı için Bakanlık tarafından temel ilçeler ve çatı program yayınlanacak, ihtiyacı dahilinde öğretmen bu programı örnek alarak telafi programını gerçekleştirecektir.

4. Telafi eğitimine ihtiyaç duymadığı tespit edilen sınıflar için normal eğitim öğretim yılı programları verilmeye devam edilecektir.

Program için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.