MEB afetlere karşı okullarda eş zamanlı tatbikat uygulayacak

11.10.2025
851

MEB afetlere karşı okullarda eş zamanlı tatbikat uygulayacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” etkinlikleri kapsamında, 13 Ekim Pazartesi günü tüm okullarda eş zamanlı tahliye tatbikatları uygulanacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, MEB, “Yeşil Vatan – Benim Okulum Geleceğe Çare” etkinlikleri çerçevesinde, 2025-2026 eğitim öğretim yılı tematik takviminde ekim ayını “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” olarak belirledi.

Bu kapsamda, “Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” dolayısıyla 13 Ekim’de tüm okullarda eş zamanlı tahliye tatbikatları yapılacak.

Bakanlık tarafından okullarda afet bilinci ve risk azaltma eğitimlerinin bütüncül bir yaklaşımla yürütülmesi ve aile katılımıyla güçlendirilmesi hedefiyle “Afet ve Acil Durum Kartı” hazırlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.