İl dışı işlemleri ile ilgili süreç ve tavsiyeler

02.08.2022
811

İl dışı işlemleri ile ilgili süreç ve tavsiyeler

Öncelikle tüm tayincilere hayırlı olsun.
Bu süreci ufak tavsiyelerle anlatmaya çalışacağım.
* İlk tavsiyemiz, eğer eski görev yeriniz uzak, yeni görev yeriniz şu an size daha yakın ise ve önemli bir çoğunlukta eşyalarınızı da taşıyacaksanız önce ev işini halletmenizi öneririm. Çünkü eşyalar yüklenip yola çıktığında o aralıkta ev bulana kadar süredeki koşturmacalar açısından sizi rahatlatır.
Tabi eşyaları koyacağınız bir yer varsa iş değişir.
Gelelim RESMİ işlemlere…
Aslında il içindeki duruma çok benziyor.

1) KARARNAME (Tayin Belgeniz)
Okulunuza 2 Ağustos “itibariyle” kararnameler gelmeye başlayacak. Öğlen itibariyle sistemlere düşer. Düşmediyse il ilçe aranarak yine süreç hızlandırılabilir.
Kararnameniz geldiğinde isterseniz hemen isterseniz tebliğ tarihi yani 2 Ağustos itibariyle 15 günü geçmeyecek şekilde ilişiğinizi kesmeniz beklenir.
Resmi sonuçlar tebliğ niteliği taşır.

2) İLİŞİK KESME
* Önce eski okulunuza gidiyorsunuz.
Okuldan ayrılma yazınızla beraber 4 adet personel nakil bildirimi doldurtup imzalatıp mühürletip İLÇE MEM’E gidiyorsunuz. ( personel nakilde yolluk hesabı olur)
Eğer özlük dosyamı da ben alayım, okul gönderdi etti derdi olmasın diyorsanız, özlük dosyasını elden teslim alma üst yazısıyla birlikte okulunuzdan teslim alabilirsiniz.
* İLÇE MEM atama bölümüne geldiğinizde sizden okuldan ayrılma yazısı ve nakil bildirimlerini alıp, sizi mal müdürlüğüne imzaya gönderecekler, sonra SGK çıkışınız yapılacak.
Eğer yolluk alacaksanız, şoförler odası, belediye vb. uygun yere gönderecekler; okullar arası km hesaplanıp resmi yazıyla İLÇE MEM’E geri geleceksiniz.
En son tüm işlemlerden sonra size personel nakil bildirimi vb. evrakları verecekler. AYRILIŞINIZ tamamlanmış olacak.

3) GÖREVE BAŞLAMA
* ÖNCE BANKA
Önce yeni atandığınız okulu arayıp anlaşmalı banka ve şubesini öğrenip, ordan hesap açtırarak hesap bilgilerinizle okula giderseniz bir daha gel git yapmazsınız.
(Bu da sizi tecrübeli gösterir)
* Sonra YENİ OKUL
Yeni okula tüm evrakları (personel nakil bildirimi, sgk vs veriyorsunuz) Önemli olan nakil bildirimi.
Onlar da göreve başlama üst yazınızı yazar.
Eğer büyük ve düzenli bir okul ise işlemleriniz burada bitti.
Değil ise sizi İLÇE MEM’e gönderirler aynı evrakları oraya teslim eder, SGK girişini yaptırırsınız.
Bu kadar hayırlı olsun

ÇOK SORULAN SORULAR
1) MAAŞ
Maaşlar genelde 6-10 arası gibi düzenlenir. Eğer eski okulunuz/ilçeniz maaşınızı düzenlediyse zaten hiçbir sıkıntı yok. Ancak daha maaşınız düzenlenmediyse (bunu İLÇE MEM aranarak öğrenilebilir) o zaman yeni okulunuzda maaş düzenlenmiş mi o önemli. Eğer düzenlenmeden ayrılır, yeni okulda da maaşlar siz başlamadan yapılmış olur ise,
2 sonuç olur:
* Ya ek maaş düzenlerler ( 20 si gibi maaşınızı alırsınız)
* Ya da ağustos maaşını eylülde alırsınız.
Bu sizin için sıkıntıysa ilgili yerleri arayarak bunun ayarlamasını yapacak sizsiniz.
TAVSİYE, önceki yerde maaş yapılsın öyle ilişik kesin.

2) YOLLUK
İl dışında yolluk sıkıntı değil. Çünkü pek sorunla karşılaşmazsınız. Mümkünse ayrıldığınız okuldan alın, çünkü o zaman daha hızlı yatıyor. Genelde 5/10 gün civarında yatıyor.

3) MEHİL SÜRESİ
Mehil süreniz eski okuldan ilişik kestiğiniz an itibariyle başlar ve 15 gündür. 15 gün içerisinde yeni okula başlamak zorundasınız.
Yalnız tamamını kullanmamanızı tavsiye ederim.
Neticede o süre içinde memur değil gibisiniz ? Yani hizmet sürenizden ilerde alacağınız kademe derecelerden gün eksilir.

GEÇ KESEBİLİR MİYİM ?
2 senedir özür grubu atamalarında tayini çıkan eşin ilişik kesmeden bekletilip, diğerinin o şekilde başvurduğu uygulama yapılıyor:
(Sebebi il dışı/ özür ataması arasının çok kısa olması)
Bu açıdan bazıları ilişik kesmeden bekliyor.
Bu vesileyle bazı il ve ilçeler normal il dışı yapanları da acele ettirmiyor. Yani il, ilçenizin durumuna göre ve kendi ısrarınıza göre geç kesebilirsiniz.
Ama abartmamak en iyisi.

Refik Dikili

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.